Clicky

 Conference Peter Pannekoek scoort net iets onder gemiddelde

Conference Peter Pannekoek scoort net iets onder gemiddelde
01-01-2022 14:27 | Showbizz | auteur ANP

DEN HAAG - De oudejaarsconference van Peter Pannekoek heeft vrijdag bijna 2 miljoen kijkers getrokken. De cabaretier was daarmee minder populair dan zijn voorganger Youp van 't Hek, die vorig jaar nog bijna 2,7 miljoen kijkers wist te boeien.

Met een score van bijna 2 miljoen ligt Pannekoek net iets onder het gemiddelde van de afgelopen tien jaar van de oudejaarsconference bij de NPO. Herman Finkers scoorde in 2015 het best met zo'n 3 miljoen kijkers en Marc-Marie Huijbregts wist in 2018 met bijna 1,5 miljoen de minste mensen te boeien.

De NPO wist net als in voorgaande jaren ook ruimschoots de concurrentiestrijd te winnen ten opzichte van andere conferences. Najib Amhali was vrijdag op SBS6 de enige andere met een show. Hij trok 487.000 kijkers, meldt Stichting KijkOnderzoek.

RTL 4 zou eigenlijk een conference met Guido Weijers hebben, maar hij trok zich afgelopen maand terug vanwege de nieuwe coronamaatregelen. Vorig jaar trok Weijers bijna 1,3 miljoen kijkers. Daarom zond RTL 4 een speciale editie van The Masked Singer uit. Dat programma trok bijna 2 miljoen kijkers.

Op NPO 1 scoorde alleen de conference van Pannekoek beter dan het zangprogramma. Naar de Mindf*ck Oudejaarsspecial keken 1.416.000 mensen en voor Matthijs Draait Door waren er een kleine 1,3 miljoen kijkers.

Het best bekeken programma van de oudejaarsavond was het Nationaal Aftelmoment. Direct na de oudejaarsconference zagen bijna 3 miljoen mensen hoe Herman van der Zandt vanwege een quarantaineplicht vanuit zijn eigen huis de laatste tien minuten van 2021 voor zijn rekening nam op NPO 1.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,108
Diesel1,928

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions