Clicky


Dertien aanhoudingen in Noord-Nederland tijdens oud en nieuw

Dertien aanhoudingen in Noord-Nederland tijdens oud en nieuw
01-01-2022 10:43 | Binnenland | auteur ANP

LEEUWARDEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn dertien mensen aangehouden in Friesland, Groningen en Drenthe. Vijf keer moest de Mobiele Eenheid (ME) worden ingezet en op meerdere plekken werden agenten bekogeld met glas en vuurwerk. Vijf agenten raakten gewond.

In het Friese Burdaard moest de ME ingrijpen met traangas. Rond 04.15 gooiden mensen daar vuurwerk naar agenten. Ook in Tzummarum werden agenten belaagd, daar moest de ME ter plekke komen om de rust te doen terugkeren. Verder was de voornaamste politie-inzet in de provincie om brandweerlieden te ontzien die werden gehinderd tijdens het blussen van branden. In totaal werden vijf mensen opgepakt in Friesland.

Het grootste incident in Groningen was in de stad Groningen. De ME kwam daar ter plekke, maar hoefde niet in te grijpen. Vier mensen werden aangehouden.

In het Drentse Bovensmilde keerde een groep jongeren zich tegen de politie. Ze gooiden met vuurwerk en flessen en hadden jerrycans benzine bij zich. In Drenthe werden vier mensen opgepakt vanwege de onrust.