Clicky

 Wereld viert begin 2022, ondanks coronapandemie

Wereld viert begin 2022, ondanks coronapandemie
01-01-2022 01:25 | Buitenland | auteur ANP/DPA

LONDEN/PARIJS/ATHENE - Op veel plaatsen in Europa is het nieuwe jaar ingeluid zonder grote festiviteiten of mensenmenigtes. Wel is in een aantal hoofdsteden, zoals het Griekse Athene, tijdens de jaarwisseling vuurwerk afgestoken. Er waren echter nauwelijks toeschouwers op straat vanwege de coronamaatregelen.

In Europese hoofdsteden als in Parijs, Berlijn en Rome zijn alle vieringen vanwege het coronavirus afgelast. In Madrid vonden slechts beperkte festiviteiten plaats terwijl er in Engeland, waar nauwelijks maatregelen gelden, op straat wel grote mensenmassa's te zien waren.

Omdat er in Schotland strenge coronamaatregelen gelden, verwachtten de Schotse autoriteiten dat veel inwoners het nieuwe jaar in Engeland zouden komen vieren. Op beelden is te zien dat er lange rijen staan voor nachtclubs in het Britse Manchester en het op straat in Londen druk is. De geplande vuurwerkshow in de Britse hoofdstad werd wel afgelast.

In Berlijn trad de politie op om te voorkomen dat grote groepen mensen samenkwamen. De Duitse televisiezender ZDF zond een live oudejaarsprogramma uit vanaf de Brandenburger Tor, maar ook daar waren toeschouwers niet toegestaan.

In Rome sloot de politie delen van het centrum af nadat relschoppers vuurwerk naar voorbijgangers gooiden. Er raakte voor zover bekend niemand gewond.

Festiviteiten waren toegestaan in de Kroatische hoofdstad Zagreb, waar op beelden te zien is hoe duizenden mensen samenkwamen en naar een grote vuurwerkshow keken. Ook in Poolse steden waren veel bezoekers te zien bij lichtshows.

In de Russische hoofdstad Moskou was er een vuurwerkshow bij het Rode Plein. Daar kwamen duizenden bezoekers op af.

In de Verenigde Staten moet nog uren worden gewacht op de jaarwisseling. Het nieuwe jaar wordt daar onder meer ingeluid met de traditionele 'ball drop', het laten zakken van een bal, op Times Square in New York.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats