Clicky

 
Transport Online - Dodental explosie Turnhout loopt op naar drie, nog één vermiste

Dodental explosie Turnhout loopt op naar drie, nog één vermiste

Dodental explosie Turnhout loopt op naar drie, nog één vermiste
01-01-2022 00:45 | Buitenland | auteur ANP

TURNHOUT - [update 01:40 uur] Hulpdiensten hebben onder het puin in Turnhout een tweede en derde lichaam gevonden. Dat meldt Paul Van Miert, burgemeester van de stad, kort na middernacht. Eerder werd er al één lichaam geborgen en na een urenlange reddingsactie kon een vrouw levend onder het puin vandaan gehaald worden.

Vrijdag rond 08.15 uur stortte een flat aan de Boerenkrijglaan in Turnhout, een Belgische plaats aan de grens met Nederland, in als gevolg van vermoedelijk een gasexplosie. Reddingwerkers hadden contact met de vrouw die levend onder het puin is gehaald, zij is naar het ziekenhuis gebracht. Eén iemand wordt nog vermist, naar die persoon wordt door de reddingswerkers nog gezocht. De hulpdiensten werken waarschijnlijk de hele nacht door.

Burgemeester Van Miert vroeg inwoners om tijdens de festiviteiten rond de jaarwisseling zo min mogelijk bezig te zijn met vuurwerk. "Niet alleen voor de sereniteit na deze ramp, maar ook om de hulpdiensten niet te overladen die hier heel druk bezig zijn."

Het was gedurende de dag lange tijd onduidelijk hoeveel mensen zich in het pand bevonden ten tijde van de explosie. Omdat de vrees bestaat dat het dak verder omlaag kan komen, moeten reddingswerkers bij de zoektocht voorzichtig te werk gaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,355
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden