Clicky

 
Transport Online - Nederland knalt 2022 in ondanks vuurwerkverbod

Nederland knalt 2022 in ondanks vuurwerkverbod

Nederland knalt 2022 in ondanks vuurwerkverbod
01-01-2022 00:37 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Nederland is het jaar 2022 ondanks het vuurwerkverbod knallend begonnen. Door het hele land was siervuurwerk te zien en met knalvuurwerk werd het coronajaar 2021 afgesloten. Hoeveel mensen zich van het vuurwerkverbod aantrokken, ingesteld vanwege de coronapandemie, verschilde door het land.

Zowel in Utrecht als Den Haag was veel siervuurwerk te zien, maar beduidend minder dan tijdens normale jaarwisselingen. Dat gold ook voor de oudjaarsavond, de uren voor twaalf uur werd in Utrecht veel minder afgestoken dan anders.

Dat beeld is anders in Bergen op Zoom, Eindhoven, Roermond, Rotterdam, Leeuwarden en Amsterdam, daar leek de jaarwisseling weinig te verschillen van andere jaren. Er wordt veel siervuurwerk en knalvuurwerk afgestoken. Zowel in Roermond als Rotterdam waren veel zware knallen te horen van illegaal vuurwerk, en in Leeuwarden was er al de hele avond veel vuurwerk te zien en horen.

Net als andere jaren telden de televisiezenders af tot het nieuwe jaar. Luisteraars van de Top 2000 sloten het jaar af met Bohemian Rhapsody van Queen, die nadat het vorig jaar Roller Coaster van Danny Vera voor zich moest dulden, deze editie weer op nummer één stond. Op de Dam in Amsterdam telden ondanks de coronamaatregelen honderden mensen af tot twaalf uur.

In aanloop naar de jaarwisseling was het in sommige plaatsen in Nederland onrustig. In Lunteren bekogelden jongeren brandweerlieden die een caravanbrand blusten, ook richting persfotografen werd vuurwerk afgestoken. In Dinteloord in Noord-Brabant werd de Mobiele Eenheid ingezet en zijn circa tien mensen aangehouden die onder andere voor vuurwerkoverlast en vernielingen zorgden. Een jongen verloor zijn hand en een ander raakte gewond aan zijn gezicht bij een explosie in Kootwijkerbroek in Gelderland.

Oudjaarsdag vond in de middag een drama plaats in Haaksbergen toen een 12-jarige jongen overleed door een incident met een klaphamer. Hij raakte gewond en overleed later in het ziekenhuis. Een 11-jarige jongen raakte zwaargewond en werd ook naar het ziekenhuis gebracht. De politie hield een man aan, hij wordt verdacht van dood door schuld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,384
Diesel2,088

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats