Clicky

 
Transport Online - ME ingezet bij brand in Kollumerzwaag, één persoon aangehouden

ME ingezet bij brand in Kollumerzwaag, één persoon aangehouden

ME ingezet bij brand in Kollumerzwaag, één persoon aangehouden
31-12-2021 23:34 | Binnenland | auteur ANP

KOLLUMERZWAAG - De Mobiele Eenheid (ME) is vrijdagavond in het Friese dorp Kollumerzwaag bekogeld met vuurwerk. De inzet daar was nodig om de brandweerlieden hun werk te kunnen laten doen. Er is één persoon aangehouden wegens het gooien van vuurwerk naar de ME.

De brandweer en politie waren rond 21.30 uur afgekomen op een grote buitenbrand op de Koarteloane, in het centrum van het dorp. Bij de brand was een grote groep personen aanwezig, vooral jongeren. De hulpverleners werden niet bekogeld, maar de situatie was volgens de woordvoerder dermate dreigend dat de inzet van de ME nodig was. De brand is inmiddels geblust en de ME is weer vertrokken.

In de Friese dorpen Ferwert, Anjum en Marrum is een aantal gebieden aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat geldt tot nieuwjaarsochtend 09.45 uur.

In Groningen stond de ME vrijdagavond paraat bij een buitenbrand in de wijk Paddepoel, meldt Dagblad van het Noorden. De ME werd daar niet ingezet. Wel kwam de politie in actie. Dat was nodig om een veilige werkomgeving te creëren voor de brandweer, aldus de krant.

In de drie noordelijke provincies heeft de brandweer vrijdagavond tientallen keren moeten uitrukken voor kleine branden. Zo ging in Groningen op straat een piano in vlammen op.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats