Clicky

 Luchtvaartmaatschappijen schrappen wereldwijd veel vluchten

Luchtvaartmaatschappijen schrappen wereldwijd veel vluchten
31-12-2021 17:37 | Buitenland | auteur ANP/RTR

NEW YORK - Luchtvaartmaatschappijen moeten als gevolg van de coronapandemie wereldwijd veel vluchten annuleren. Vrijdag in de loop van de dag stond het totaal al op zo'n 2600 geannuleerde vluchten, waarvan meer dan 1200 in de Verenigde Staten, meldt trackingwebsite FlightAware.com. Ook KLM heeft een aantal vluchten moeten schrappen, maar bij de Nederlandse maatschappij zijn het er niet veel.

Door de snelle verspreiding van de omikronvariant kampt de luchtvaart met veel zieken. Daardoor komen veel maatschappijen tijdelijk piloten en cabinepersoneel tekort. Vandaar dat er vluchten moeten worden geschrapt.

Een woordvoerster van KLM laat weten dat er vrijdag acht retourvluchten niet konden doorgaan vanwege ziekte bij cabinepersoneel. Het gaat om vluchten op New York, London Heathrow en andere Europese bestemmingen. Maar KLM heeft tot op heden niet op grote schaal vluchten hoeven te annuleren, benadrukt de zegsvrouw.

Uit gegevens van FlightAware.com komt verder naar voren dat er vrijdag wereldwijd bijna 5000 vluchten vertraagd waren in de wereld. Dat komt niet alleen door het coronavirus. Winters weer speelt met name de Amerikaanse luchtvaart parten. Voor het aankomende weekend zijn al winterse stormen en hevige regenval in delen van de Verenigde Staten voorspeld. Die kunnen de vluchtschema's verder in de war schoppen.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats