Clicky

 
Transport Online - Meeste nieuwe coronagevallen in drie weken tijd

Meeste nieuwe coronagevallen in drie weken tijd

Meeste nieuwe coronagevallen in drie weken tijd
31-12-2021 16:27 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - De stijging van het aantal nieuwe coronagevallen zet door. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 16.796 positieve tests geregistreerd. Dat is het hoogste aantal in bijna drie weken tijd. De toename werd verwacht, omdat de nieuwe omikronvariant van het coronavirus dominant is geworden.

In de afgelopen zeven dagen kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 92.449 meldingen van positieve tests. Dat is 4 procent meer dan in de zeven dagen ervoor. Dat percentage wordt het groeigetal genoemd. Voor het eerst sinds 30 november stijgt het aantal gevallen op weekbasis.

Gemiddeld komt het neer op 13.207 positieve tests per dag. Dat gemiddelde stijgt voor de derde dag op rij.

Amsterdam

Amsterdam telde afgelopen dag 1383 positieve tests. Dat is het hoogste aantal ooit in welke Nederlandse gemeente dan ook. In de hoofdstad lijkt de omikronvariant zich meer te hebben verspreid dan in de rest van het land. In Rotterdam kregen 765 inwoners te horen dat ze het coronavirus hebben opgelopen. Utrecht had afgelopen dag 445 bevestigde besmettingen, Den Haag 361 en Almere 239. In drie gemeenten testte niemand positief.

Het aantal sterfgevallen blijft voorlopig redelijk stabiel. In de afgelopen dag kreeg het RIVM bericht dat 33 mensen aan de gevolgen van hun coronabesmetting zijn overleden. Voor een vrijdag is dat het laagste aantal sinds 12 november. Onder de 33 overleden mensen zijn vijf inwoners van Amsterdam en drie mensen uit Schagen. Dat hun overlijden nu is gemeld, wil niet zeggen dat ze afgelopen dag zijn gestorven.

Sterfgevallen

In de afgelopen zeven dagen zijn 266 sterfgevallen gemeld, gemiddeld 38 per dag. Dat is vergelijkbaar met het niveau de afgelopen periode. Dit cijfer is wel wat vertekend doordat tientallen Zeeuwse sterfgevallen uit november pas deze week zijn geregistreerd.

Sinds het begin van de epidemie, bijna twee jaar geleden, zijn ruim 3,1 miljoen positieve tests geregistreerd. Van bijna 21.000 mensen is zeker dat ze aan het coronavirus zijn overleden. De werkelijke aantallen besmettingen en doden liggen hoger.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden