Clicky


Politie vindt tien kilo illegaal vuurwerk op slaapkamer in Fijnaart

Politie vindt tien kilo illegaal vuurwerk op slaapkamer in Fijnaart
31-12-2021 12:41 | Misdaad | auteur Redactie

FIJNAART - In een woning aan de Jan Steenstraat in Fijnaart heeft de politie donderdagmiddag 30 december tien kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Een jonge bewoner is hiervoor verantwoordelijk, meldt de politie.

Tijdens een onderzoek naar het afsteken van vuurwerk bleek dat er mogelijk meer illegaal vuurwerk in de woning zou liggen. In een slaapkamer en op zolder vonden agenten onder andere Cobra 6 en meerdere dozen singelshots. De politie zag ook dat de jongen zelf vuurwerk had gefabriceerd door dit uit elkaar te halen en weer in elkaar te knutselen.

Een specialist van de politie kwam naar de woning om de explosieven veilig op te ruimen. De jongen wordt op een later moment verhoord. Opmerkelijk is dat de politie dit illegaal en zelf gefabriceerde vuurwerk aantrof, terwijl de jongen en diens ouder(s)/verzorger(s) vorige week reeds door de wijkagent zijn gewaarschuwd. Overigens was dit niet het enige adres waar de wijkagent proactief op bezoek was geweest om erger leed voor hunzelf en de omgeving te voorkomen.