Clicky

 
Transport Online - TuSimple heeft volledig autonome vrachtwagen in het verkeer laten rijden

TuSimple heeft volledig autonome vrachtwagen in het verkeer laten rijden

TuSimple heeft volledig autonome vrachtwagen in het verkeer laten rijden
31-12-2021 12:13 | Buitenland | auteur Redactie

SAN DIEGO - Het Amerikaanse TuSimple meldt dat het begin december een vrachtwagen 80 mijl, ruim 128 kilometer, chauffeurloos heeft laten rijden in Arizona. 

Het bedrijf uit San Diego zegt dat het de eerste succesvolle volledig autonome vrachtwagen is die op de openbare weg zonder menselijke tussenkomst heeft gereden. De nachtelijke rit eerder deze maand begon op een spoorwegemplacement in Tucson, Arizona en eindigde in een distributiecentrum in Phoenix.

Eerst verkende een ander voertuig de route op onverwachte obstakels ongeveer acht kilometer voor de autonome vrachtwagen, en een volgvoertuig dat ongeveer een 800 meter achter de vrachtwagen reed, was klaar om indien nodig in te grijpen. Ook reden er een aantal politievoertuigen mee. 

TuSimple zei dat de vrachtwagen succesvol wisselde van snelwegbaan, en goed anticipeerde op verkeerslichten, op- en afritten, en andere automobilisten.

TuSimple zegt dat chauffeurs ongeveer 40 procent van alle operationele kosten voor vrachtwagens vertegenwoordigen en dat de virtuele chauffeur "voor aanzienlijk minder kan worden bediend". Het schat ook dat hun technologie ongeveer 10 procent bespaart op brandstofgerelateerde kosten in vergelijking met door mensen aangedreven vrachtwagens.

TuSimple, opgericht in 2015, zegt dat het wereldwijd 70 autonome vrachtwagens heeft en al drie miljoen kilometer aan tests op de weg heeft uitgevoerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden