Clicky

 
Transport Online - Museumplein zondag veiligheidsrisicogebied om verwachte toeloop

Museumplein zondag veiligheidsrisicogebied om verwachte toeloop

Museumplein zondag veiligheidsrisicogebied om verwachte toeloop
31-12-2021 11:22 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Het Museumplein in Amsterdam geldt komende zondag van 11.00 tot 23.00 uur als veiligheidsrisicogebied. In dat gebied kan iedereen preventief worden gefouilleerd.

De Amsterdamse driehoek (gemeente, politie en Openbaar Ministerie) heeft daartoe besloten naar aanleiding van "aanwijzingen dat mensen met wapens naar het Museumplein willen komen en bereid zijn geweld te plegen". De politie houdt de situatie nauwlettend in de gaten en is voorbereid op verschillende scenario’s, aldus de gemeente.

Zondag zou er op het Museumplein een demonstratie zijn van tegenstanders van het coronabeleid, onder de noemer Samen voor Nederland. Maar de driehoek heeft die verboden, omdat de organisatie niet wilde meewerken aan "een ordelijk verloop", zo meldde de gemeente donderdag. Desondanks gaan er op sociale media oproepen rond om zondag toch naar Amsterdam te gaan.

Daarnaast had de Mobiele Eenheid tijdens de demo in Amsterdam een werkonderbreking aangekondigd, om aandacht te vragen voor de capaciteitsproblemen en werkdruk bij de politie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions