Clicky


Gebouw in Turnhout grotendeels verwoest na gasexplosie

Gebouw in Turnhout grotendeels verwoest na gasexplosie
31-12-2021 10:55 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

TURNHOUT - [update 11:45 uur] Het is nog onduidelijk welke mensen worden vermist na een explosie in een appartementengebouw in het Belgische Turnhout. Burgemeester Paul van Miert zei eerst bij VRT Nieuws dat acht mensen worden vermist, onder wie vier kinderen. Later zei hij tegen persbureau Belga dat er geen kinderen op het adres staan ingeschreven en dat die dus niet worden vermist.

Het gaat wel nog steeds om acht vermiste mensen. Het is niet zeker of zij ten tijde van de ontploffing, rond 08.20 uur, in het gebouw waren. De baas van de politie in de regio zei tegen VRT Nieuws dat dat nog wordt onderzocht.

Een persoon is al gewond onder het puin vandaan gehaald en een ander is gelokaliseerd. Die zou ongedeerd zijn en in contact staan met de hulpdiensten.

Stukken puin

Op beelden is te zien dat het pand voor een groot deel verwoest is. De angst bestaat nog steeds dat ook de rest instort.

De politie is aanwezig met speurhonden om mensen onder het puin te vinden. Ook is er een graafmachine om grote brokstukken op te ruimen. Media ter plaatse melden dat stukken puin tot honderden meters ver zijn gevlogen na de ontploffing. Meerdere auto's zijn daardoor beschadigd.