Clicky

 
Transport Online - D66-leider Kaag bevestigt dat zij minister van Financiën wordt

D66-leider Kaag bevestigt dat zij minister van Financiën wordt

D66-leider Kaag bevestigt dat zij minister van Financiën wordt
31-12-2021 10:37 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Sigrid Kaag wordt inderdaad minister van Financiën in het nieuwe kabinet. Die post is "cruciaal" bij de uitvoering van de "ambitieuze plannen" die de partijen hebben voor de komende jaren, laat de D66-leider weten in een verklaring die het eerst aan het AD werd gestuurd.

Kaag wordt de eerste vrouwelijke minister van Financiën en de eerste van D66-huize. Op die post zal zij niet alleen betrokken zijn bij vrijwel alle belangrijke overleggen binnen het kabinet, maar zal zij Nederland ook vertegenwoordigen bij onder meer de Eurogroep, het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank.

Vicepremier

Eerder deze week werd al bekend dat D66 de ministerspost op Financiën had opgeëist. Het is al jaren gebruikelijk dat de op een na grootste partij in een regeringscoalitie de schatkistbewaarder levert. Maar ook zittend minister Wopke Hoekstra van het CDA had naar verluidt graag door willen gaan.

Kaag wordt daarnaast vicepremier, en ziet ook in die functie een belangrijke verantwoordelijkheid voor zichzelf weggelegd. "Dan denk ik met name aan het tegengaan van de polarisatie in politiek en in de samenleving." Net als alle andere beoogde bewindspersonen gaat Kaag komende week op gesprek bij formateur Mark Rutte.

In het vorige kabinet was Kaag minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en later minister van Buitenlandse Zaken. Zij stapte op na de chaotisch verlopen evacuatie uit Afghanistan nadat de Taliban daar de macht hadden overgenomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden