Clicky

 Vijftien agenten gewond bij confrontatie met migranten in Calais

Vijftien agenten gewond bij confrontatie met migranten in Calais [+foto's]
30-12-2021 17:02 | Buitenland | auteur ANP

CALAIS - Bij schermutselingen tussen een grote groep illegalen en de Franse oproerpolitie in Calais zijn vijftien agenten en een onbekend aantal migranten gewond geraakt. De vijftien moesten naar een ziekenhuis worden gebracht. Er zijn drie migranten in het ziekenhuis opgenomen.

Volgens de politie werd een groep van zestig agenten aangevallen door circa honderd migranten die onder meer met stenen gooiden. De donderdag begon relatief kalm met de ontruiming van een kampement van illegalen bij een ziekenhuis in de havenstad, die zonder incidenten werd uitgevoerd.

Maar daarna ontstak een groep migranten in woede aan de zuidoostrand van de stad waar een grote parkeerplaats voor vrachtwagens is. Volgens ooggetuigen stortten de migranten zich met veel geweld op de agenten, aldus plaatselijke media. De agenten verweerden zich met traangas en wapens die niet-dodelijke projectielen of kogels afvuren. Calais is voor veel illegalen een uitvalsbasis om in vrachtwagens of met treinen of in bootjes naar Groot-Brittannië te gaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions