Clicky

 
Transport Online - Afzetprijzen industrie bijna 21 procent hoger in november

Afzetprijzen industrie bijna 21 procent hoger in november

Afzetprijzen industrie bijna 21 procent hoger in november
30-12-2021 09:56 | Cijfers | auteur Redactie

DEN HAAG - De afzetprijzen van de Nederlandse industrie waren in november gemiddeld 20,9 procent hoger dan in november 2020, meldt het CBS. Een maand eerder waren de producten van de industrie 20,5 procent duurder dan een jaar eerder.

Sterke stijging olieprijzen

De ontwikkeling van de afzetprijzen in de industrie hangt sterk samen met de prijsontwikkeling van ruwe aardolie. In november kostte een vat ruwe North Sea Brent gemiddeld bijna 71 euro. Dat was ruim 90 procent meer dan een jaar eerder. In oktober 2021 kostte een vat ruwe North Sea Brent olie ongeveer 72 euro, ruim het dubbele van een jaar eerder.

Producten van de aardolie-industrie waren in november 92,7 procent duurder dan in november 2020. In oktober lagen de prijzen 102,5 procent hoger dan een jaar eerder. Ook in de chemische industrie hangt de afzetprijs over het algemeen samen met de olieprijs. De afzetprijzen van de chemische industrie waren in november 45,6 procent hoger dan een jaar eerder. In oktober lagen de prijzen 41,3 procent hoger dan in oktober 2020.

In alle bedrijfsklassen van de industrie lagen de prijzen in november hoger dan een jaar eerder.

Afzetprijzen industrie stijgen in november

De afzetprijzen van de industrie zijn in november ten opzichte van oktober met 0,7 procent gestegen. De prijzen op de binnenlandse markt namen met 1,2 procent toe, de prijzen op de buitenlandse markt met 0,4 procent toe.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden