Clicky

 
Transport Online - Verweij Logistiek uit Lopik neemt Slootjes Kraanbedrijf over

Verweij Logistiek uit Lopik neemt Slootjes Kraanbedrijf over

Verweij Logistiek uit Lopik neemt Slootjes Kraanbedrijf over
30-12-2021 09:15 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

LOPIK - Transport & montagebedrijf Verweij uit Lopik zal met ingang van 1 januari 2022 alle aandelen van plaatsgenoot Slootjes Kraanbedrijf overnemen. Ze blijven onder hun eigen naam opereren. Door de overname kunnen beide bedrijven een breder aanbod bieden.

De Verweij-bedrijven waren al langer op zoek naar verbreding en verdieping van haar activiteiten. De eigenaren van de Verweij-bedrijven; Marco & Olaf Goorkate hadden plannen gemaakt hoe het dienstenpakket kon worden uitgebouwd. In deze fase kwam het contact met Stefan Slootjes tot stand, die na een turbulente periode van een niet gelukte management buy-in, op zoek was naar een bedrijf die met zijn medewerkers de activiteiten wilde voortzetten.

Stefan Slootjes grootste ‘eis’ was het bedrijf in en voor de regio te behouden, mede om het aantal grote-regionale opdrachtgevers blijvend te kunnen bedienen en vanwege woonplaats van veel medewerkers. Daarin vonden we elkaar snel. De waarderingen, afspraken en definitieve overname is bijzonder snel verlopen en nog voor de kerstdagen waren de stukken afgerond en ondertekend.

Olaf Goorkate: "Wij vinden het uniek om de kans te hebben gekregen om een plan te maken én tot uitvoer te brengen om met de medewerkers de kraan-activiteiten voort te zetten en gedeeltelijk te integreren met onze andere activiteiten. We verwachten in de toekomst dat de vraag naar verticale logistiek zal toenemen door onder andere krapte op bouwlocaties, prefab-bouwdelen die direct op hoogte geplaatst moeten worden. We zijn erg blij dat de medewerkers van Slootjes Kraanbedrijf net zo enthousiast zijn om te gaan samenwerken. Persoonlijk vind ik het uniek om logistieke- en kraanwerkzaamheden weer vanuit één organsiatie aan opdrachtgevers te kunnen aanbieden, net zoals mijn opa dit al in de jaren 80 van vorige eeuw al had gerealiseerd."

Huisstijl verandert niet

Verweij heeft weliswaar alle aandelen overgenomen van Slootjes Kraanbedrijf maar beide bedrijven blijven wel zelfstandig opereren. Ook de huisstijl verandert niet. Een mooi detail is dat beider bedrijven het vertrouwde blauw/oranje met gele masten voert.

Familie

Marco & Olaf Goorkate onderstrepen nog eens dat de bedrijven door hun familiecultuur goed bij elkaar passen. Bij een familiebedrijf is de continuïteit áltijd gericht op de lange termijn en worden normen zoals vertrouwen en loyaliteit hoger op de investering planning geplaatst, in tegenstelling tot sommige bedrijven met een meer financiële/korte termijnstructuur.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,369
Diesel2,098

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden