Clicky

 
Transport Online - België heropent cultuursector na uitspraak Raad van State

België heropent cultuursector na uitspraak Raad van State

België heropent cultuursector na uitspraak Raad van State
29-12-2021 20:49 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - Belgische theaters, concertzalen en bioscopen mogen met maximaal tweehonderd bezoekers de deuren weer openen. Dat bevestigde het Overlegcomité van Belgische regeringen nadat de Raad van State een dag eerder een streep had gehaald door de sluiting van de cultuursector.

Het besluit van het Overlegcomité om haar eigen coronabeperking na een week weer in te trekken, is een logisch gevolg van de uitspraak van de Raad van State.

De grootste Belgische bioscoopketen Kinepolis had al laten weten op 1 januari de deuren weer te openen. Een woordvoerster omschreef de gedwongen sluiting tegenover persbureau Belga als "een onrechtvaardige beslissing" die wordt rechtgezet. De sluiting tijdens een traditioneel drukke periode plaatst het bedrijf wel voor problemen. Zo moet personeel weer worden ingeschakeld. "We hadden net alles in gereedheid gebracht voor de sluiting en nu zijn we weer volop voorbereidingen aan het treffen voor een heropening", zei de woordvoerster. "Het is niet zo eenvoudig dat we gewoon het licht weer kunnen aandoen."

België had culturele instellingen laten sluiten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregel was sinds tweede kerstdag van kracht. De Raad van State oordeelde dinsdag dat het beleid disproportioneel is. Er zou onvoldoende zijn gemotiveerd waarom het bezoeken van culturele voorstellen een gevaar zou zijn voor de volksgezondheid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,355
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden