Clicky


NG Shipyards bouwt derde schip voor CoastWise

NG Shipyards bouwt derde schip voor CoastWise
29-12-2021 17:11 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LAUWERSOOG - NG Shipyards en CoastWise Offshore Services hebben onlangs de nieuwbouworder afgerond voor een derde Crew Tender Vessel van de NG Endurance klasse. Het schip zal eind 2022 in de vaart worden genomen. CoastWise kiest opnieuw voor de NG Endurance omdat deze duurzamer en efficiënter is dan vergelijkbare schepen in de markt.

Albert Keizer, directeur NG Shipyards: "Deze derde order is voor ons een bevestiging dat de NG Endurance een baanbrekend ontwerp is. We zijn erg blij met het vertrouwen van CoastWise."

Duurzaam en multifunctioneel

Momenteel bouwt NG Shipyards aan een tweede NG Endurance voor CoastWise. Het eerste schip, COS Master, werd op 10 december jl. gedoopt. CoastWise vervoert met deze schepen personeel en materieel van en naar windmolenparken. Naast inzet als crewtender kunnen deze schepen ook worden ingezet voor hydrografisch survey werk. De NG Endurance is duurzaam: dankzij het revolutionaire rompontwerp, een combinatie van catamaran en monohull, wordt 20 procent bespaard op brandstof. Met deze monomaran is het ook mogelijk te varen op de plantaardige brandstof HVO, wat nog eens een CO2-reductie van 90 procent oplevert.

De NG Endurance opereert veilig in hogere golven, wat resulteert in een 30 procent vergroting van operationele dagen. Dit betekent niet alleen dat windparken sneller gebouwd kunnen worden, maar ook dat er minder impact is op de natuur. Het schip kan 30 passagiers zogenaamd Industrieel Personeel tegelijk vervoeren.