Clicky

 
Transport Online - Oprichter van actiegroep Herstel-NL, Robin Fransman, overleden aan corona

Oprichter van actiegroep Herstel-NL, Robin Fransman, overleden aan corona

Oprichter van actiegroep Herstel-NL, Robin Fransman, overleden aan corona
29-12-2021 12:28 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - De oprichter en voorzitter van actiegroep Herstel-NL, die kritisch was over het nut van coronamaatregelen en vaccins, is overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. Robin Fransman stierf dinsdag op 53-jarige leeftijd, bevestigen bronnen uit zijn omgeving woensdag na berichtgeving van Het Parool.

Fransman meldde begin deze maand dat hij het coronavirus had opgelopen. "Corona positief. Het werd ook een keer tijd", schreef hij op 3 december op Twitter.

Herstel-NL voerde begin dit jaar campagne tegen de lockdown en de avondklok. De groep wilde dat de coronamaatregelen zouden worden versoepeld. "Het beleid van lockdowns en dichte winkels, scholen, cultuur en horeca lijkt misschien veilig voor kwetsbaren op de korte termijn, maar het is onveilig voor kinderen, voor ondernemers, voor werknemers en voor de geestelijke gezondheid. 100 procent veiligheid bestaat niet. We moeten het nu dus veilig genoeg maken voor iedereen. Op korte en lange termijn", zei Fransman destijds.

Levensgevaarlijk

Kort na de start van de actie stapten econoom Barbara Baarsma en oud-CPB-baas Coen Teulings uit de organisatie. Coronaminister Hugo de Jonge noemde de plannen van Herstel-NL toen "levensgevaarlijk".

Fransman werkte bij Herstel-NL nauw samen met het Artsen Covid Collectief, een groep coronakritische medici. Die organisatie meldt in een verklaring: "Afgezien van het grote verdriet en de lege plek die hij achterlaat, maakt de oorzaak van zijn ziekbed het verlies extra bitter." Fransman heeft volgens het collectief "de ziekte nooit ontkend, maar zich sterk gemaakt om covid-kwetsbaren op basis van vrijwilligheid te beschermen".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden