Clicky

 
Transport Online - Langere treinen tussen Nederland en België vanwege drukte

Langere treinen tussen Nederland en België vanwege drukte

Langere treinen tussen Nederland en België vanwege drukte
29-12-2021 09:09 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT- [update 14:20 uur] De Belgische spoorwegmaatschappij NMBS heeft meerdere treinen die tussen Nederland en België rijden verlengd. De treinen tussen Roosendaal en het Belgische Puurs hebben daardoor een dubbele capaciteit. De NMBS doet dit vanwege de drukte door Nederlanders die naar België gaan. De langere treinen blijven rijden zolang als nodig.

Veel Nederlanders brengen dezer dagen een bezoekje aan de zuiderburen. Ze gaan een dagje winkelen, wat in eigen land door de lockdown niet kan. De NS raadde reizigers woensdagochtend af om de trein naar België te pakken, tenzij het echt noodzakelijk is. Het spoorbedrijf waarschuwde voor de drukte, waardoor het onmogelijk is voldoende afstand te houden. De oproep geldt tot zondagavond.

Net zoals dinsdag zet de NS op de perrons medewerkers in om de passagiersstromen in goede banen te leiden. Het kan voorkomen dat passagiers moeten achterblijven wanneer een trein te vol zit. De NS adviseert mensen om de hogesnelheidstrein Thalys te nemen als ze bij noodzakelijke reizen de drukte willen mijden. Ze moeten dan een zitplaats reserveren.

Ook op de weg is het weer erg druk. Zo stonden er 's ochtends meerdere files op snelwegen richting België. In de binnenstad van Antwerpen zijn veel parkeerplaatsen vol. De autoriteiten vragen automobilisten om te parkeren buiten de stad en dan met openbaar vervoer verder te gaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden