Clicky


Van Gerwen test positief op corona en moet WK darts verlaten

Van Gerwen test positief op corona en moet WK darts verlaten
28-12-2021 19:04 | Sport | auteur ANP

LONDEN - Michael van Gerwen is positief getest op het coronavirus en kan daardoor niet meer in actie komen op het WK darts in Londen. De drievoudig wereldkampioen zou dinsdagavond zijn partij in de derde ronde spelen tegen Chris Dobey. De Engelsman krijgt een vrije doortocht naar de achtste finales.

De vrees voor een positieve test was al aanwezig bij de Brabander, omdat hij goed bevriend is met Vincent van der Voort, die maandag besmet bleek met het virus en zich moest terugtrekken voor zijn wedstrijd in de derde ronde tegen de Engelsman James Wade. Van Gerwen en Van der Voort trainen vaak samen en ze vierden ook kerstavond samen. Zodra Van der Voort wist dat hij positief was, had hij Van Gerwen geïnstrueerd niet meer bij hem in de buurt te komen.

Van Gerwen is al de derde Nederlander die positief test op corona bij het WK darts. Ook Raymond van Barneveld overkwam het, maar de Haagse darter was echter al uitgeschakeld.

Dirk van Duijvenbode vierde ook kerstavond met Van der Voort en Van Gerwen. Hij testte echter negatief en plaatste zich maandag door een zege op Ross Smith bij de laatste zestien.