Clicky

 
Transport Online - Straten in centrum Antwerpen 'verzadigd' met Nederlandse auto's

Straten in centrum Antwerpen 'verzadigd' met Nederlandse auto's

Straten in centrum Antwerpen 'verzadigd' met Nederlandse auto's
28-12-2021 18:03 | Buitenland | auteur ANP

ANTWERPEN - De straten en wegen in het centrum van Antwerpen zijn op verscheidene plaatsen dinsdagmiddag "volledig verzadigd" door vooral Nederlandse auto's. Persbureau Belga berichtte dat de politie in actie is gekomen om het verkeer op gang te houden en uit het centrum te dirigeren, onder meer naar parkeerplaatsen aan de rand van de stad. Antwerpen is een geliefde bestemming geworden door de kerstvakantie en de coronabeperkingen waarmee in Nederland onder meer winkels en de horeca gedwongen zijn de deuren dicht te houden. In België zijn dergelijke lockdowns niet afgekondigd.

Volgens omroep VRT is het ook in andere Vlaamse steden druk met Nederlanders. In hotels in onder meer Hasselt en Gent verblijven momenteel veel Nederlandse gasten. Nederlanders zijn volgens de hotelvereniging in Gent goed voor ongeveer 80 procent van de bezetting. Het aantal lastminuteboekingen is volgens de vereniging "erg gestegen" nadat in Nederland de lockdown werd aangekondigd.

In Antwerpen zijn Nederlanders goed voor 70 tot 75 procent van de hotelboekingen. Normaal is dat 60 procent. "We zien dus wel een stijging, maar geen echte stormloop", zegt Didier Boehlen van de Antwerp Hotel Association tegen VRT. Een winkelier in Genk laat aan Radio 2 Limburg weten meer Nederlanders te zien dan normaal, maar daar geen problemen mee te hebben: "Ik snap dat wel. Iedereen is hier welkom."

Ook de voorbije dagen doken in Antwerpen al veel Nederlandse bezoekers op, ondanks oproepen van de Nederlandse autoriteiten en van de gouverneur van de provincie Antwerpen Cathy Berx om geen uitstapje naar de havenstad aan de Schelde te maken.

Net als op de wegen was ook in de treinen een grote toestroom van Nederlanders te zien richting België. In Nederland zette de NS medewerkers in op perrons om de passagiersstromen in goede banen te leiden. Ook wordt er dinsdagavond een extra trein ingezet tussen Antwerpen en Breda om reizigers op te halen. De Belgische treinvervoerder NMBS liet aan het eind van de middag aan Belga weten dat het "heel druk" is in de treinen richting Nederland. Op het station van Antwerpen zijn maatregelen genomen om de reizigersstromen zoveel mogelijk te spreiden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden