Clicky

 
Transport Online - Twee bemande brandweervoertuigen bij Heinenoordtunnel (A29)

Twee bemande brandweervoertuigen bij Heinenoordtunnel (A29)

Twee bemande brandweervoertuigen bij Heinenoordtunnel (A29)
28-12-2021 16:44 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

Rijkswaterstaat heeft uit voorzorg tijdelijk twee bemande brandweervoertuigen geplaatst aan de noord-, en zuidzijde van de Heinenoordtunnel (A29). Dit is besloten in overleg met de gemeente Barendrecht en de veiligheidsregio.

Tijdens een inspectie van de Heinenoordtunnel is in augustus 2021 gebleken dat de brandblusinstallatie niet op orde was. Een aantal tanks met blusschuim voldeed niet meer en de waterdruk was te hoog. De gemeente Barendrecht is hierover in het najaar geïnformeerd.

Waterdruk

Rijkswaterstaat heeft in de eerste helft van december 2021 werkzaamheden uitgevoerd aan de blusinstallatie, waarbij onder andere nieuw blusschuim is aangebracht. Bij het testen van een aantal brandkasten (hulppostkasten) in het weekend van 18 en 19 december is gebleken dat de waterdruk nog te hoog is. Hierdoor worden bij een brand in de tunnel de slanghaspels mogelijk moeilijker te bedienen voor weggebruikers en hulpverleners. De brandweervoertuigen aan weerszijde van de tunnel kunnen in geval van een brand in de tunnel direct ter plaatse zijn om hulp te bieden als de slanghaspels onvoldoende functioneren.

Rijkswaterstaat werkt in overleg met de brandweer en de veiligheidsregio aan een oplossing om de waterdruk in de brandblusvoorzieningen zo snel mogelijk te verlagen. Tot die tijd zullen de brandweervoertuigen bij de tunnel blijven staan.

Foto's

  • J.Roeland
    Brandweer West en Midden Brabant.
  • J.Roeland
    Shell Moerdijk

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden