Clicky

 
Transport Online - Opnieuw fors minder treinreizigers in 2021

Opnieuw fors minder treinreizigers in 2021

Opnieuw fors minder treinreizigers in 2021
28-12-2021 14:47 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

AMSTERDAM - NS verwacht over heel 2021 48 procent van het aantal reizigers uit 2019 te vervoeren. Dat blijkt uit de eindejaarsprognose van NS. Daarmee zijn de reizigersaantallen in vergelijking met 2020 (45 procent) nagenoeg gelijk gebleven. De aanscherpte coronamaatregelen in voor- en najaar zorgden ervoor dat Nederlanders thuisbleven en minder van het openbaar vervoer gebruikmaakten.

Marjan Rintel, president-directeur van NS: "Het was opnieuw een lastig jaar waarin we wederom met de effecten van corona te maken hebben gekregen. Dit zagen we terug in het aantal reizigers. We hebben er alles aan gedaan om te blijven rijden en de collega's hebben hard gewerkt om Nederland in beweging te houden. Tijdens de versoepelingen hebben we gezien dat veel mensen de trein weer willen pakken. We blijven optimistisch voor het nieuwe jaar, waarin we hopelijk weer veel mensen in onze treinen mogen verwelkomen.”

Noodzakelijk reizen

De impact van de coronamaatregelen is terug te zien in de maandelijkse reizigerspercentages. Vanaf december (2020) tot mei dit jaar gold het dringende advies om het openbaar vervoer alleen voor noodzakelijke reizen te gebruiken. In de zomer golden er veel minder beperkende maatregelen en mochten we steeds meer reizigers terug in de trein verwelkomen. Met de verdere opening van het onderwijs en versoepelingen van het thuiswerkbeleid nam het aantal reizigers na de zomer flink toe. Sinds oktober loopt het aantal reizigers weer terug, mede door het kabinetsadvies om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Sinds de lockdown begon op 19 december vervoert de NS zo'n 45 procent van het aantal reizigers ten opzichte van dezelfde periode in 2019.

Op tijd

NS heeft dit jaar gemiddeld 611.000 reizigers per dag vervoerd. In 2019 had NS dagelijks gemiddeld zo’n 1,3 miljoen reizigers. Naar verwachting komt 94,1 procent van de reizigers dit jaar op tijd (2020: 93,5 procent). Het percentage reizigers dat een zitplaats in de spits had, komt over heel 2021 uit op 99,5 procent (2020: 97,3 procent).

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,464
Diesel2,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden