Clicky

 
Transport Online - St vd Brink kiest voor elektrische laadstations voor personenauto's en vrachtwagens

St vd Brink kiest voor elektrische laadstations voor personenauto's en vrachtwagens

St vd Brink kiest voor elektrische laadstations voor personenauto's en vrachtwagens
28-12-2021 10:42 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ERMELO - St vd Brink legt zichzelf een hoge milieudoelstelling op. Het bedrijf wil in 2025 minstens vijftig procent CO2-uitstoot reduceren ten opzichte van 2020. Het plaatsen van elektrische laadstations is één van de initiatieven voor het behalen van deze doelstelling. De volgende stap richting de duurzame doelstelling, is het realiseren van elektrisch rijden voor vrachtwagens. Naar verwachting worden er in 2022 vijf laadstations geplaatst voor de vrachtwagens. Met een breed scala aan duurzame initiatieven wil St vd Brink koploper zijn in de transportbranche.

Dubbele snellaadstations voor kantoorpersoneel

Het transportbedrijf heeft geïnvesteerd in hybride en elektrische personenauto’s voor kantoorpersoneel. Voor alle personenauto’s zijn dubbele snellaadstations beschikbaar. Dankzij deze laadstations wordt het vermogen verdeeld over het aantal auto’s wat aan het laadstation staat. In totaal zijn er vier dubbele laadstations met acht oplaadpunten op industrieterrein Veldzicht in Ermelo geplaatst. Het kantoor in Lelystad beschikt over vier dubbele laadstations en Wormerveer één. Begin 2022 wordt Wormerveer uitgebreid naar vier dubbele laadstations. Het streven is om in 2022 12 dubbele laadstations in bezit te hebben om alle personenauto’s van kantoorpersoneel van groene stroom te voorzien.

St vd Brink als de duurzame transporteur van Nederland

Naast het investeren in elektrische laadstations voor personenauto’s heeft St vd Brink de ambitie uitgesproken om in 2022 elektrisch rijden voor vrachtwagens mogelijk te maken. Een ingrijpende maatregel ten behoeve van het verduurzamen van het transportbedrijf. Naar verwachting worden er in 2022 vijf laadstations geplaatst voor de vrachtwagens. "We hebben maar één aarde en daar moeten we zuinig op zijn. Als logistiek dienstverlener hebben wij hierin een groot aandeel. Wij willen de meest duurzame transporteur zijn in Nederland en dat vergt behoorlijk wat inspanningen. Wij volgen de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid op de voet, onderzoeken deze nauwkeurig en blijven onszelf daardoor duurzaam ontwikkelen", aldus directeur Alex van den Brink.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden