Clicky

 
Transport Online - Jongen (18) aangehouden voor poging doodslag bij Feyenoord-Ajax

Jongen (18) aangehouden voor poging doodslag bij Feyenoord-Ajax

Jongen (18) aangehouden voor poging doodslag bij Feyenoord-Ajax
27-12-2021 17:07 | Misdaad | auteur Redactie

ROTTERDAM - Een 18-jarige Dordtenaar die 19 december bij Feyenoord-Ajax een steen door de ruit van een politiebus gooide en daarbij de agent achter het stuur raakte, is maandagmorgen aangehouden voor poging doodslag, meldt de politie.

De agent raakte door de steen gewond en verloor de macht over het stuur. De agent op de bijrijdersstoel kon door het stuur over te pakken een ongeluk nog maar net voorkomen.

Feyenoord-Ajax moest zonder publiek gespeeld worden vanwege de coronamaatregelen. Desondanks stonden rond het stadion honderden supporters. Bij de binnenkomst van de spelersbussen van Feyenoord en Ajax was het erg druk op het van Zandvlietplein en werd er veel zwaar knalvuurwerk afgestoken. Dit vuurwerk werd ook naar de aanwezige agenten gegooid net als stenen die uit de straat werden getrokken om de agenten te bekogelen.

Eén van de aanwezigen gooide een steen naar een politiebus die toevallig voorbij reed op weg naar een spoedmelding. De verdachte gooide de steen gericht op de bestuurder van de politiebus. De steen ging door de autoruit en raakte de agent achter het stuur. Deze verloor daardoor de macht over het stuur. De agent op de bijrijdersstoel kon een ongeluk net voorkomen. De agent liep diverse verwondingen op en moest worden behandeld door een ambulance.

De recherche startte een onderzoek naar de identiteit van deze verdachte. Dit onderzoek leidde naar een 18-jarige Dordtenaar die maandag 27 december in zijn huis is aangehouden op verdenking van poging doodslag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden