Clicky

 
Transport Online - Code geel wegens lage gevoelstemperatuur en ijzel

Code geel wegens lage gevoelstemperatuur en ijzel

Code geel wegens lage gevoelstemperatuur en ijzel
25-12-2021 20:22 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DE BILT - In het noorden van het land geldt vanaf zaterdagavond laat code geel omdat de gevoelstemperatuur daar zal zakken naar -15 à -16 graden. "Hierdoor is er kans op onderkoeling en op koudeletsel", meldt weerinstituut KNMI. De waarschuwing geldt voor de provincies Groningen en Friesland vanaf 23.00 uur tot zondagochtend 10.00 uur.

Op zondag, tweede kerstdag, is wegens de kans op gladheid door ijzel code geel van kracht in een deel van het land. Eerder zondag meldde het KNMI dat dit geldt voor het hele land, maar dat is herzien. De waarschuwing geldt niet meer voor de zuidelijke provincies, wel voor die in het midden en noorden van het land.

De verwachting is dat vanaf halverwege de ochtend net ten noorden van de grote rivieren kans is op gladheid door ijzel. Dat verdwijnt dan weer na enkele uren door oplopende temperaturen. De ijzel trekt langzaam richting het noordoosten en bereikt pas in de avond het noorden en noordoosten, aldus het KNMI. Daar kan het nog tot maandagochtend glad blijven.

Omdat mensen in het verkeer hinder van de situatie kunnen ondervinden, adviseert het KNMI dat ze hun rijgedrag aanpassen. Ook wordt aangeraden dat ze weerberichten en eventuele waarschuwingen volgen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden