Clicky

 
Transport Online - Cao-overleg ziekenhuizen en zorgbonden opnieuw geklapt

Cao-overleg ziekenhuizen en zorgbonden opnieuw geklapt

Cao-overleg ziekenhuizen en zorgbonden opnieuw geklapt
24-12-2021 20:01 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - Ziekenhuizen en zorgvakbonden hebben ook na de zevende onderhandelingsronde op vrijdag geen akkoord bereikt over een nieuwe cao voor 200.000 mensen. "Het overleg is geklapt ", aldus een woordvoerster van de FNV. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) beaamt dit.

"We waren elkaar heel dicht genaderd en vinden het enorm jammer dat het niet gelukt is" aldus de zegsman van de NVZ. "We zijn buitengewoon teleurgesteld’, zegt ook Elise Merlijn, die namens FNV Zorg & Welzijn onderhandelt.

De huidige cao is op 1 juli verlopen. De FNV waarschuwde eerder al dat de sector steeds verder dreigt leeg te lopen, midden in de coronacrisis, doordat medewerkers het voor gezien houden. "De 200.000 hardwerkende ziekenhuismedewerkers worden afgescheept met een loonsverhoging van 1,75 procent met een bodem van 70 euro en eenmalig 250 euro in anderhalf jaar tijd. Dat ligt ver onder de geschatte inflatiecorrectie van 3,8 procent in 2022", aldus de bond op kerstavond.

De FNV zal zich gaan beraden op vervolgstappen, zo laat de organisatie weten. Ze spreekt van een "zure kerst" voor de werknemers in kwestie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden