Clicky

 
Transport Online - Daling van aantal coronagevallen zet door

Daling van aantal coronagevallen zet door

Daling van aantal coronagevallen zet door
24-12-2021 16:42 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Het aantal coronabesmettingen neemt nog steeds af. De daling stokte woensdag even toen het gemiddelde aantal positieve tests vrijwel gelijk bleef. Maar sinds donderdag gaat de afname verder.

Afgelopen zeven dagen kwamen er bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gemiddeld 12.688 nieuwe coronabesmettingen per dag binnen. Aan het begin van deze week, op maandag, lag dat aantal nog op gemiddeld 14.022 positieve testuitslagen per dag.

Het RIVM kreeg tussen donderdagochtend en vrijdagochtend 12.517 meldingen van positieve tests. Het aantal coronabesmettingen lag een week eerder aanzienlijk hoger. Op die vrijdag werden er ruim 15.000 besmettingen bevestigd.

In Amsterdam werden afgelopen etmaal de meeste coronabesmettingen gemeld, namelijk 851. In de hoofdstad heeft momenteel de omikronvariant van het virus - die besmettelijker lijkt - de overhand.

In Rotterdam hoorden 584 mensen dat ze deze kerst in isolatie moeten doorbrengen en in Den Haag ging het om 346 mensen. In Utrecht kregen 311 mensen te horen dat ze een positieve testuitslag hebben en in Almere waren dat 176.

In slechts drie gemeenten werd afgelopen 24 uur geen enkele nieuwe besmetting gemeld: Scherpenzeel (Gelderland), Terschelling en Schiermonnikoog.

Het RIVM kreeg in de afgelopen dag bericht dat 41 mensen aan de gevolgen van hun coronabesmetting zijn gestorven. Dat hun overlijden nu is gemeld, wil niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn gestorven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions