Clicky

 
Transport Online - Wereldwijd duizenden 'kerstvluchten' geannuleerd

Wereldwijd duizenden 'kerstvluchten' geannuleerd

Wereldwijd duizenden 'kerstvluchten' geannuleerd
24-12-2021 15:12 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

WASHINGTON - Duizenden reizigers hebben vlak voor de kerst te horen gekregen dat hun vliegreis niet doorgaat. Luchtvaartmaatschappijen schrappen wereldwijd meer dan 3000 vluchten op vrijdag en eerste kerstdag, bericht de krant The Washington Post. Die baseert zich op cijfers van de website Flight Aware.

De problemen in het vliegverkeer worden deels veroorzaakt door de toename van omikronbesmettingen. Die zeer besmettelijke variant van het coronavirus grijpt ook onder medewerkers van luchtvaartmaatschappijen om zich heen. De bedrijven zien soms geen andere mogelijkheid dan vluchten annuleren. Er zouden donderdag ook al zo'n 2000 vluchten zijn geschrapt.

Het Amerikaanse Delta Air Lines zegt volgens The New York Times vrijdag ongeveer 90 vluchten te hebben geannuleerd na "alles te hebben geprobeerd" om ze toch te laten vertrekken. Dat niet gevlogen kan worden heeft volgens de maatschappij meerdere oorzaken, waaronder weersomstandigheden en de "impact van de omikronvariant".

Annuleringen United Airlines

United Airlines annuleerde zeker 150 vluchten die vrijdag hadden moeten vertrekken en nog eens 44 voor zaterdag, schrijft de krant. Het bedrijf legde uit dat de gevolgen van omikron "voor onze vliegtuigbemanningen en de mensen die onze operatie aansturen" heeft geleid tot de annuleringen.

De problemen beperken zich niet tot de Verenigde Staten. In Australië moesten tientallen vluchten worden geschrapt op vliegvelden van grote steden als Sydney en Melbourne. Daar zouden veel bemanningsleden noodgedwongen in zelfisolatie zitten omdat ze nauw contact hebben gehad met besmette mensen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden