Clicky


14-jarige omgekomen door politiekogel in kledingzaak Los Angeles

14-jarige omgekomen door politiekogel in kledingzaak Los Angeles
24-12-2021 10:05 | Buitenland | auteur ANP

LOS ANGELES - Een 14-jarig meisje is donderdag om het leven gekomen in een kledingzaak in Los Angeles, nadat politieagenten het vuur hadden geopend op een verdachte man, die eveneens fataal getroffen werd. Het meisje zat volgens The Los Angeles Times verstopt in een kleedkamer, waar ze door de muur heen werd geraakt door de kogels. Naast de twee dodelijke slachtoffers, raakte een vrouw gewond bij het incident. De aard van haar verwondingen zijn onduidelijk.

De politie kwam donderdag af op een melding in een kledingwinkel in de Amerikaanse stad, waar ooggetuigen zeiden een man te zien die een vrouw lastigviel met "een dodelijk wapen". Volgens lokale media zou het om een kettingzaag zijn gegaan. Waarom de politie het vuur op de verdachte opende, blijft onduidelijk.

"Dit is hartverscheurend, ik heb er geen woorden voor", zei de korpschef donderdagavond tegen de Amerikaanse krant. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het incident. Videobeelden moeten uitwijzen wat er precies is gebeurd .