Clicky

 
Transport Online - De Jonge bestelt 1300 zuurstofapparaten voor coronapatiënten

De Jonge bestelt 1300 zuurstofapparaten voor coronapatiënten

De Jonge bestelt 1300 zuurstofapparaten voor coronapatiënten
23-12-2021 16:56 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Demissionair zorgminister Hugo de Jonge bestelt "onder dwingende spoed" 1300 extra zuurstofapparaten voor de thuisbehandeling van coronapatiënten. Het gaat om zogenoemde zuurstofconcentratoren. Dit zijn elektrische apparaten die zuurstof uit de lucht halen.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft hij dat het "dringend gewenst is" om meer van deze apparaten beschikbaar te hebben. Deze conclusie trekt hij op basis van de door het RIVM geschetste scenario's rond de omikronvariant van het coronavirus. Deze variant is besmettelijker dan de eerdere en naar verwachting binnenkort dominant in Nederland.

Door de aanschaf van extra apparaten kunnen coronapatiënten thuis "in rust herstellen en worden - en blijven - de hoognodige klinische verpleegbedden in ziekenhuizen en instellingen beschikbaar voor reguliere patiënten en meer ernstig zieke coronapatiënten", schrijft De Jonge. "Elk beschikbaar bed in een ziekenhuis of instelling telt immers."

De apparaten geeft De Jonge in bruikleen aan leveranciers. Hij verwacht dat ze in de laatste week van dit jaar en de eerste week van volgend jaar beschikbaar en inzetbaar zijn.

Op het moment maken zo'n 2200 coronapatiënten thuis gebruik van deze apparaten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,319
Diesel2,109

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden