Clicky

 UPS bestelt negentien Boeing 767 vrachtvliegtuigen

UPS bestelt negentien Boeing 767 vrachtvliegtuigen
23-12-2021 11:21 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

UPS heeft bij Boeing negentien 767 Freighters besteld vanwege de grote vraag naar luchtvracht.

"De Boeing 767 is het meest veelzijdige vliegtuig dat we gebruiken", zegt Nando Cesarone, president van UPS US Operations. "Ons plan om negentien vliegtuigen aan te schaffen en tussen 2023 en 2025 in ontvangst te nemen, sluit aan bij de strategie en de investeringsprognoses die zijn gedeeld tijdens onze Investor and Analyst Day in juni 2021. Het ondersteunt ook onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid door onze vloot efficiënter te maken en de betrouwbaarheid te verbeteren", zegt hij.

De deal draagt ​​bij aan een recordjaar voor de verkoop van Boeing-vrachtvliegtuigen, inclusief 80 vaste bestellingen voor nieuwe widebody-vrachtvliegtuigen en meer dan 80 bestellingen voor Boeing Converted Freighters. In 2021 is de vraag naar luchtvracht enorm gestegen als gevolg van een uitbreiding van de markten voor e-commerce en expresvracht.

"Deze laatste bestelling van negentien jets betekent een ongelooflijk jaar voor de Boeing Freighter-familie", zegt Ihssane Mounir, Boeing Senior Vice President Commercial Sales and Marketing. "Sinds de lancering van het programma heeft UPS de waarde van de 767 Freighter erkend en de uitstekende vrachtcapaciteiten van het vliegtuig in zijn hele netwerk benut. Deze nieuwe jets zullen UPS in staat stellen te voldoen aan de verwachte vrachtvraag op korte en lange termijn met de bewezen economische voordelen, betrouwbaarheid en flexibiliteit die synoniem zijn aan de 767 Freighter."

Gebaseerd op het 767-300ER (Extended Range) passagiersvliegtuig, vervoert de 767 Freighter tot 52,4 ton aan inkomsten met een intercontinentaal bereik, en dient het als een flexibel platform voor langeafstands-, regionale en feedermarkten. UPS was de launch customer voor de 767 Freighter in 1995 en heeft sindsdien in totaal 91 vliegtuigen besteld. De vervoerder exploiteert momenteel 236 Boeing-vrachtvliegtuigen, waaronder de 747, 757, 767 en MD-11.

Boeing's Commercial Market Outlook 2021 voorspelt een jaarlijkse stijging van vier procent van de vraag naar luchtvracht (Freight Tonkilometers) in de komende 20 jaar. Met meer dan 270 bestellingen sinds de lancering van het programma, blijft de 767 Freighter een sleutelrol spelen bij het ondersteunen van deze vraag, samen met een wereldwijde vrachtvloot die naar verwachting tegen 2040 met 70 procent zal groeien.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats