Clicky

 
Transport Online - Informant niet gehoord in moordzaak Peter R. de Vries

Informant niet gehoord in moordzaak Peter R. de Vries

Informant niet gehoord in moordzaak Peter R. de Vries
23-12-2021 11:13 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De rechtbank in Amsterdam heeft donderdag een verzoek tot het horen van een informant als getuige in het strafrechtelijk onderzoek naar de moord op Peter R. de Vries afgewezen. Het verzoek was gedaan door de advocaten van Kamil E. (35), een van de twee verdachten in de zaak.

De Vries werd op 6 juli neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Hij bezweek negen dagen later aan zijn verwondingen.

De betrokken informant zou het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie informatie hebben gegeven over de opdrachtgever en de uitvoerders van de moord. E. zou van niets hebben geweten, aldus de informant.

Het Openbaar Ministerie had zich verzet tegen het gevraagde getuigenverhoor, omdat de informant afgeschermd moet worden. De rechtbank gaat daarin mee. Bovendien tekent de rechter aan dat er geen oordeel kan worden gegeven over de betrouwbaarheid van de informant.

E. zou voorverkenningen hebben uitgevoerd en de vluchtauto hebben bestuurd. Hij werd kort na de moord aangehouden op de A4, met de vermoedelijke schutter Delano G. (22) naast zich.

De volgende zitting in de zaak is op 3 maart.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden