Clicky

 
Transport Online - Naked Energy vraagt faillissement aan, ACM trekt vergunningen in

Naked Energy vraagt faillissement aan, ACM trekt vergunningen in

Naked Energy vraagt faillissement aan, ACM trekt vergunningen in
23-12-2021 10:38 | Financieel | auteur Redactie

DEN HAAG - Energiebedrijf Naked Energy heeft faillissement aangevraagd en heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) daarom gevraagd de vergunningen voor het leveren van elektriciteit en gas in te trekken. Omdat Naked Energy niet langer in staat is om op een betrouwbare manier energie te leveren aan circa 2600 klanten (consumenten en kleinzakelijke afnemers), trekt de ACM de vergunningen in. Klanten van het bedrijf blijven gewoon energie ontvangen en krijgen vanzelf bericht van hun nieuwe energieleverancier.

Naked Energy is in financiële problemen gekomen omdat het de inkoop van energie uit liet voeren door het bedrijf Energie I&V B.V (destijds onderdeel van Anode) dat op 3 december 2021 failliet is verklaard.

De curator van Naked Energy krijgt tot en met  5 januari 2022 de tijd om een andere energieleverancier bereid te vinden de klanten (consumenten en kleinzakelijke afnemers) over te nemen. Lukt dit niet, dan worden deze klanten vóór 19 januari 2022 verdeeld over alle andere energieleveranciers.

Tijdens de overgangsperiode, die maximaal tot 19 januari 2022 duurt, kunnen klanten niet zelf overstappen. Zij krijgen vanzelf bericht van de nieuwe leverancier over hun energiecontract. Daarna kunnen zij zelf besluiten of ze bij die leverancier blijven of dat ze alsnog overstappen naar een andere leverancier. Hun nieuwe leverancier mag hierbij een opzegtermijn van maximaal 30 dagen hanteren.

Het intrekken van de vergunningen heeft dus geen gevolgen voor de levering van gas en elektriciteit maar kan wel financiële gevolgen hebben. Bijvoorbeeld voor klanten die nog geld tegoed hebben van het bedrijf omdat zij een hoog termijnbedrag vooruit hebben betaald. Omdat Naked Energy faillissement heeft aangevraagd zullen klanten dit geld mogelijk niet of niet geheel ontvangen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden