Clicky

 
Transport Online - Vertragingen op spoor door beschadigde bovenleidingen

Vertragingen op spoor door beschadigde bovenleidingen

Vertragingen op spoor door beschadigde bovenleidingen
23-12-2021 09:33 | Storingen | auteur ANP

UTRECHT - Het treinverkeer is op enkele plekken in Nederland vertraagd geraakt door onder meer beschadigde bovenleidingen. Zo rijden er minder intercity's tussen Utrecht Centraal en Den Haag Centraal en ook tussen Utrecht Centraal en Amersfoort Centraal. De extra reistijd op de trajecten wordt geschat op ongeveer een kwartier. De storing duurt op deze trajecten naar verwachting tot vrijdagochtend 05.00 uur.

Eerder donderdagochtend was er helemaal geen treinverkeer tussen Gouda en Rotterdam Centraal door een defecte bovenleiding. Er werden snelbussen ingezet. Maar het probleem op dat traject is opgelost en treinen rijden vanaf ongeveer 08.30 uur weer normaal.

Tussen Arnhem Centraal en Doetinchem zijn donderdagochtend problemen door een seinstoring, maar de verwachting is ook dat die storing rond 08.30 uur is verholpen. Een wisselstoring tussen Susteren en Sittard leidt tot een vertraging van ongeveer een uur, meldt de NS. Maar rond 08.45 uur zou het probleem verholpen moeten zijn.

Het is de tweede keer deze week dat er vertragingen op het spoor zijn. Dinsdagochtend strandden meerdere treinen tussen Amersfoort en Baarn omdat de eerste matige vorst van de winter voor rijp op de bovenleidingen zorgde.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Verkeersinformatie

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,135
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats