Clicky

 
Transport Online - Visser over achterstanden CBR: nu geen reden voor noodmaatregelen

Visser over achterstanden CBR: nu geen reden voor noodmaatregelen

Visser over achterstanden CBR: nu geen reden voor noodmaatregelen
22-12-2021 20:28 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Momenteel ziet het kabinet geen reden om noodmaatregelen te nemen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), schrijft demissionair minister Barbara Visser (Infrastructuur). De huidige wachttijden zijn volgens haar nog binnen de perken.

De wachttijden bij het CBR lopen sinds kort weer sterk op, maar die zijn volgens de minister niet zodanig lang dat extra maatregelen nu nodig zijn. Mochten de wachttijden toch uit de hand lopen, dan worden mogelijk examens voor 17-jarigen geschrapt. Ook faalangstexamens of tussentijdse toetsen kunnen dan worden geannuleerd.

Maar partijen in de Tweede Kamer zijn hier allerminst enthousiast over. De SP vindt het "onredelijk" om het faalangstexamen te schrappen, en veel partijen sluiten zich daar bij aan. Visser heeft toegezegd eerst de Kamer te informeren, voordat er maatregelen komen. Haar voorganger Cora van Nieuwenhuizen noemde de stap "een uiterste redmiddel".

Vooral voor theorie-examens moet men weer aanzienlijk langer wachten, vanwege de geldende coronamaatregelen. In examenzalen moest men de afgelopen tijd 1,5 meter afstand houden, wat de capaciteit flink beperkte. Veel theorie-examens zijn hierdoor geschrapt. Ondanks de lockdown die afgelopen weekend werd afgekondigd, mogen theorie- en praktijkexamens en rijlessen doorgaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,355
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden