Clicky

 
Transport Online - Onderhandelingen over cao voor touringcarchauffeurs gestaakt, mogelijk acties

Onderhandelingen over cao voor touringcarchauffeurs gestaakt, mogelijk acties

Onderhandelingen over cao voor touringcarchauffeurs gestaakt, mogelijk acties

UTRECHT - FNV is de onderhandelingen gestopt over de cao Besloten busvervoer, waar touringcarchauffeurs onder vallen. Lutz Kressin, bestuurder FNV Personenvervoer: "Het laatste bod van de werkgevers ligt te ver weg van wat onze leden willen. Wij praten pas weer verder als er een substantieel beter bod komt."

Looneis

Namens de leden had FNV een looneis van 5 procent per jaar vanaf 1 januari 2022 op tafel gelegd voor een cao van 2 jaar. De werkgevers zijn niet verder gekomen dan 2,5 procent per 1 juli 2022 en 2,5 procent per 1 januari 2023. Daarnaast willen de werkgevers niet ingaan op de eis van de leden dat de 5/6-regeling wordt afgeschaft. Dat is een regeling waarbij de chauffeurs voor iedere 6 uur werken, 5 uur betaald worden, met als reden dat ze veel moeten wachten.

Niet van deze tijd

Kressin: "Dat is al een heel oude regeling, die niet meer van deze tijd is. Het wachten door chauffeurs hoort gewoon bij hun werk, dus dat moet ook uitbetaald worden. Bovendien vullen sommige touringcarbedrijven de wachttijden op met korte ritjes, waar het bedrijf extra mee verdiend, maar waarvan de chauffeur niets ziet."

Mogelijk acties

FNV gaat nu met haar leden in overleg over de vervolgstappen. Mogelijk volgt er een ultimatum aan de werkgevers. Als die niet opgevolgd wordt, dan worden acties niet uitgesloten.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,206
Diesel2,079

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden