Clicky

 
Transport Online - Voor-Keur ontzorgt zowel werkgever als chauffeur bij rijbewijskeuring

Voor-Keur ontzorgt zowel werkgever als chauffeur bij rijbewijskeuring

Voor-Keur ontzorgt zowel werkgever als chauffeur bij rijbewijskeuring
22-12-2021 17:13 | Transport | auteur Redactie | Esther van der Wal

AMSTERDAM - Het jonge bedrijf Voor-Keur is gespecialiseerd in rijbewijskeuringen. En daarin zijn zij heel flexibel en passen zij zich aan naar de werktijden van vrachtwagenchauffeurs.

Als vrachtwagenchauffeur moet je elke vijf jaar een medische keuring ondergaan voor behoud van het rijbewijs in verband met het verlengen van code 95. Het inplannen van een afspraak hiervoor is niet altijd even eenvoudig vanwege de onregelmatige werktijden die je als chauffeur hebt.

Voor-Keur biedt hier een passende oplossing voor. Voor-Keur komt namelijk op locatie bij transportbedrijven en desgewenst ook bij chauffeursrestaurants. Maar daarnaast kun je ook op verschillende locaties van Voor-Keur in heel Nederland terecht. Pascal van Voor-Keur vertelt: “Wij verzorgen rijbewijskeuringen door heel Nederland. Wij verzorgen ook medische keuringen op locatie bij transportbedrijven. Er worden dan meerdere medische keuringen tegelijk ingepland en die worden dan achter elkaar uitgevoerd.”

“Het voordeel hiervan is onder meer de prijs. Wij horen vaak terug dat het aanvragen van een medische keuring voor een hoop gedoe zorgt. Zo moet de chauffeur een afspraak maken. Hij moet het te betalen bedrag eerst zelf betalen en dan later weer bij zijn werkgever terugvragen. Hiermee kunnen wij zowel de chauffeur als de werkgever ontzorgen. Zo is de werkgever goedkoper uit omdat wij lagere tarieven hanteren voor transportbedrijven door een staffelkorting, en de chauffeur kan zo na (of voor) zijn werk de medische keuring laten uitvoeren zonder vrij te hoeven nemen. Daarnaast hoeft de chauffeur ook zelf de medische keuring niet eerst voor te schieten. Wij rekenen af met de werkgever”, aldus Pascal.

Voor-Keur is anderhalf jaar geleden gestart en maakt een goede groei door. “Er zijn een paar grote, bekende, partijen die de medische keuringen deden. Wij wilden het anders aanpakken, tegen de stroom in, met vaste prijzen en geen vanaf prijs zoals bij veel andere partijen het geval is. Bij ons is het ‘what you see, is what you get’, geen verrassingen achteraf”, legt Pascal uit.

Hoe gaat een keuring op locatie in zijn werk?

De medische keuring van Voor-Keur op locatie gaat in overleg met het transportbedrijf. De ter plaatse gekomen keuringsarts keurt de chauffeurs wanneer die bijvoorbeeld aan het eind van de week op de zaak komen.

Tijdens een medische keuring door, een bij ArboVita aangesloten, keuringsarts moeten een aantal vragen beantwoord worden door de chauffeur. Er wordt een oogtest gedaan, de bloeddruk wordt gemeten en de urine wordt onderzocht. De bevindingen worden elektronisch via Zorgdomein naar het CBR gestuurd.

Als er afwijkingen zijn zal het CBR naar een specialist doorverwijzen maar wanneer alles in orde is zullen zij het besluit nemen of het rijbewijs verlengd mag worden. Dat kan op deze manier allemaal heel snel. Als iemand gezond is zal de keuring zelf in totaal slechts zo’n tien á vijftien minuten in beslagnemen en zodra de chauffeur zijn goedkeuring van het CBR heeft is alles afgerond.

Medische keuringen tijdens corona

Ook tijdens de coronapandemie gaan de medische keuringen gewoon door. “Op sommige locaties konden de medische keuringen tijdelijk niet plaatsvinden maar toen hebben wij naar andere locaties gezocht. We hebben zelfs campers ingezet. Het verwerken van de gegevens gaat allemaal digitaal, iets wat overal gemakkelijk kan”, aldus Pascal.

Wilt u na het lezen van dit artikel meer weten over medische keuringen op locatie? Neemt u dan contact op met Voor-Keur via onderstaande gegevens.

Tel: 085 0607065
WhatsApp: 085 0607065
Email: pascal@voor-keur.nl
Website: www.voor-keur.nl


Dit was een gesponsord artikel. Ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op!

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden