Clicky

 
Transport Online - Vakanties Nederlanders op het spel bij coronaberaad Oostenrijk

Vakanties Nederlanders op het spel bij coronaberaad Oostenrijk

Vakanties Nederlanders op het spel bij coronaberaad Oostenrijk
22-12-2021 11:15 | Buitenland | auteur ANP

WENEN - Landelijke en regionale bestuurders in Oostenrijk gaan om 11.00 uur vergaderen over de aanscherping van het coronabeleid in hun land. Dan zal duidelijk worden of inreisregels worden aangescherpt voor reizigers uit Nederland en andere Europese landen, schrijven Oostenrijkse media. De uitkomst van het topoverleg wordt woensdagmiddag bekendgemaakt op een persconferentie.

De autoriteiten overwegen volgens Oostenrijkse media om Nederland, Groot-Brittannië, Noorwegen en Denemarken deze week op de lijst te zetten met zogeheten virusvariantgebieden. Reizigers uit die landen moeten dan in principe tien dagen in quarantaine. Dat betekent in de praktijk dat veel mensen moeten afzien van geplande wintersportvakanties.

De mogelijke aanscherping van het inreisbeleid leidde al tot kritiek in de Oostenrijkse politiek. De maatregel zou verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus moeten tegengaan, maar critici vrezen dat ondernemers veel omzetverlies lijden als vakantiegangers massaal wegblijven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions