Clicky


Verdachte dodelijke steekpartij wil sorry in rechtszaal zeggen

Verdachte dodelijke steekpartij wil sorry in rechtszaal zeggen
22-12-2021 10:33 | Misdaad | auteur ANP

DEN BOSCH - De man die ervan wordt verdacht in september zijn ex-vriendin op klaarlichte dag in Den Bosch te hebben doodgestoken, was woensdag liever in levende lijve in de rechtbank aanwezig geweest dan via een videoverbinding. Dat zei de 32-jarige man uit Nieuwegein tijdens een tussentijdse zitting. "Ik had de mensen graag in de ogen willen kijken om sorry te zeggen. Het is allemaal heel verdrietig en dit is zo onpersoonlijk."

Vanwege de strengere coronaregels staan de verdachten bij de rechtbank in Den Bosch tijdens tussentijdse zittingen via een videoverbinding vanuit de gevangenis in contact met de rechters. In de rechtszaal waren behalve die rechters wel advocaten, nabestaanden van het slachtoffer, een zus van de verdachte en pers aanwezig. "Ik wil ook graag bij alle zittingen aanwezig zijn", zei verdachte Jeffrey van den D. De rechters deden woensdag nog geen toezegging dat dat de volgende keer wel mogelijk is. Bij inhoudelijke behandelingen van rechtszaken zijn verdachten wel aanwezig.

Jeffrey van den D. uit Nieuwegein gaf met zijn verklaring indirect toe dat hij op 8 september aan het Ploossche Hof in Den Bosch met een mes enkele keren op zijn 34-jarige ex-vriendin instak. Zij overleed ter plekke. Hun 1-jarige kind was op het moment van de steekpartij bij de moeder. Zij logeerden al geruime tijd bij familie van haar in Den Bosch. Het kind bleef ongedeerd. Omstanders hielden de vluchtende Van D. aan en droegen hem over aan de politie.

Het onderzoek naar het misdrijf is inmiddels afgerond, meldt het Openbaar Ministerie woensdag. Het psychiatrisch en psychologisch onderzoek naar de geestesgesteldheid van de man loopt nog wel. Dat moet eind januari afgerond zijn. De rechtbank wil de zaak op 12 mei inhoudelijk behandelen.