Clicky

 
Transport Online - Uitgever van Truckstar, New Skool Media, komt in Belgische handen

Uitgever van Truckstar, New Skool Media, komt in Belgische handen

Uitgever van Truckstar, New Skool Media, komt in Belgische handen
22-12-2021 10:07 | Overig | auteur ANP

AMSTERDAM - Tijdschriften als Truckstar, KIJK, EW en Fiets komen in Belgische handen. Het Amsterdamse New Skool Media, dat de titels uitgeeft, wordt overgenomen door Roularta Media Group.

Behalve met de tijdschriften is New Skool Media onder meer ook actief met het culinaire tijdschrift Delicious en het financiële blad BeleggersBelangen. Met de overname van deze merken kan Roularta zijn positie op de Nederlandse markt uitbreiden. Het Belgische mediabedrijf is hier al actief met Plus Magazine, bedoeld voor 50-plussers, en tuiniersmagazine Landleven.

De mediamerken van New Skool Media, dat zo'n 170 werknemers heeft, zijn goed voor zo'n 45 miljoen euro omzet per jaar. De beoogde nieuwe eigenaar is aanzienlijk groter, met bijna 1500 voltijdsbanen en een jaaromzet van 300 miljoen euro. Volgens topman Erwin van Luit van New Skool Media kan die schaalgrootte helpen om de Nederlandse titels sneller te laten groeien.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet nog goedkeuring geven voor de overname, schrijven beide bedrijven in een gezamenlijk statement. Daarnaast hebben de ondernemingsraad van New Skool Media en de redactieraad van EW, voorheen bekend als Elsevier, een stem in het overnameproces.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,369
Diesel2,098

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden