Clicky

 
Transport Online - De Hamburg Port Authority en HERE verbeteren het beheer van het vrachtwagenverkeer in de haven van Hamburg

De Hamburg Port Authority en HERE verbeteren het beheer van het vrachtwagenverkeer in de haven van Hamburg

De Hamburg Port Authority en HERE verbeteren het beheer van het vrachtwagenverkeer in de haven van Hamburg

AMSTERDAM/HERE - Het Havenbedrijf Hamburg (HPA) werkt samen met HERE Technologies, het toonaangevende platform voor locatiegegevens en technologie, om het vrachtverkeer in de haven van Hamburg beter te beheren.

Binnen de haven voorzien digitale informatieborden vrachtwagenchauffeurs van verkeersrelevante informatie om hen door de haven te navigeren. Met HERE's Corridor Travel Time-as-a-Service-oplossing kan de HPA nu de verkeerssituatie op relevante wegcorridors beter monitoren en de verkeersstroom beheren. De bestaande informatieborden kunnen dan ook informatie weergeven over actuele reistijden naar belangrijke bestemmingen, zoals terminals, en dat allemaal zonder dat er extra hardware in de betreffende weggedeelten nodig is.

De oplossing van HERE is gebaseerd op voertuigsensorgegevens en maakt gebruik van diensten zoals HERE Real-Time Traffic en HERE Routing om nieuwe en flexibele reistijdinformatie te verstrekken. Het is eenvoudig in te stellen via een Application Programming Interface (API) en snel te implementeren, waardoor de ontwikkelings- en integratie-inspanningen voor klanten worden geminimaliseerd.

Rando Schade van HPA Traffic Management Road zei: "Voor het eerst kunnen we exacte reistijden in de haven weergeven, waardoor vrachtwagenchauffeurs hun aankomst zelfs tot aan de ingangen van de terminal kunnen plannen. Doorlopende vergelijkingen met alternatieve routes maken concrete routeaanbevelingen en dus het vroegtijdig vermijden van files of om kortstondige openingen van de beweegbare bruggen heen te rijden. Met aanvullende informatie van de brugcentrales passen de routeadviezen zich aan zodat er niet eens een file voor een van de bruggen ontstaat."

“In de huidige supply chain-crisis is het beheer van het verkeer binnen logistieke hubs zoals havens belangrijker dan ooit. Met onze Corridor Travel Time-as-a-Service-oplossing bieden we HPA een kostenefficiënte manier om op de hoogte te blijven van de huidige verkeerssituatie en vrachtwagenchauffeurs op de hoogte te houden van de reistijden naar hun bestemming”, aldus Patrick Götze, Head of Transport & Logistics Noord-Europa bij HERE Technologies.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,200
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden