Clicky

 
Transport Online - Israël gaat over op vierde prik voor 60-plussers en zorgpersoneel

Israël gaat over op vierde prik voor 60-plussers en zorgpersoneel

Israël gaat over op vierde prik voor 60-plussers en zorgpersoneel
21-12-2021 23:03 | Coronavirus | auteur ANP/AFP/DPA

JERUZALEM - Israël gaat over tot een vierde prik in de strijd tegen de oprukkende omikronvariant van het coronavirus. Voor 60-plussers en zorgpersoneel komt er een extra vaccinatieronde, maakte de Israëlische premier Naftali Bennett bekend. Ook kwetsbare mensen met een zwakke afweer komen in aanmerking. De stap volgt op het eerste bekende omikron-sterfgeval van een al langer zieke patiënt in het land.

Israël liep al voorop bij het inenten van de bevolking en begon ook snel aan de boostercampagne. Bennett riep alle burgers die aan de criteria voldoen op de vierde dosis te halen. Dat kan vier maanden na de derde prik.

Dit zal helpen "de omikrongolf te overwinnen die de wereld overspoelt", aldus Bennett. "Israëlische burgers waren de eersten ter wereld die de derde dosis kregen en we zijn opnieuw wegbereider met de vierde vaccinatie."

De regering besloot ook tot nieuwe coronabeperkingen omdat het aantal besmettingen weer is gestegen, ondanks alle vaccinaties. Bij zo'n 200 Israëliërs is al een omikron-infectie vastgesteld. Slechts bijna 60 procent van de 9,4 miljoen inwoners wordt nog steeds als volledig gevaccineerd beschouwd. Bij 9 procent is de geldigheid van de vaccinatie al verlopen. Een derde van de bevolking is helemaal niet gevaccineerd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions