Clicky


Gevangenisstraffen voor vier leden motorclub Satudarah

Gevangenisstraffen voor vier leden motorclub Satudarah
21-12-2021 20:07 | Binnenland | auteur Redactie

ZWOLLE - De rechtbank Overijssel veroordeelt vier leden van de inmiddels verboden motorclub Satudarah tot jarenlange gevangenisstraffen voor deelname aan een criminele organisatie.

De vier mannen hadden allen een leidinggevende functie binnen de motorclub. Een 56-jarige man uit Enschede was de leider en medeoprichter van de motorclub. Hij krijgt de hoogste gevangenisstraf: vijf jaar. Een 44-jarige man uit Tilburg en een 52-jarige man uit Maastricht moeten vier jaar de cel in. Zij worden ook verdacht van witwassen. Een andere 44-jarige man uit Tilburg krijgt 42 maanden gevangenisstraf.

De rechtbank oordeelt dat de vier mannen acht jaar lang samen met anderen leiding hebben gegeven aan  Satudarah, een organisatie die het oogmerk had om criminele activiteiten te ondernemen. Binnen de club hoorden afpersing, (levens)bedreiging, (zware) mishandeling, witwassen, verboden wapenbezit en drugshandel tot de gebruikelijke gang van zaken. De vier zijn bepalend geweest bij het creëren en in stand houden van een cultuur van wetteloosheid, geweld en intimidatie.

De rechtszaak tegen een vijfde verdachte in deze zaak volgt naar verwachting komend voorjaar.