Clicky


Opnieuw twee verdachten opgepakt in groot drugsonderzoek

Opnieuw twee verdachten opgepakt in groot drugsonderzoek
21-12-2021 14:04 | Binnenland | auteur Redactie

SCHIEDAM - De politie heeft opnieuw twee verdachten opgepakt in een groot onderzoek naar de productie van en handel in synthetische drugs. Het gaat om twee mannen van 53 en 56 jaar uit Schiedam.

De aanhoudingen houden verband met een omvangrijk onderzoek naar een criminele organisatie, die zich binnen en buiten Nederland bezighield met de productie van synthetische drugs. De andere verdachten die in dit onderzoek zijn opgepakt zijn inmiddels voor de raadkamer van de rechtbank verschenen. Die bepaalde dat de mannen nog negentig dagen langer in de cel blijven.

De twee nieuwe verdachten gaven leiding aan een bedrijf in Schiedam. Ook dit bedrijf werd tijdens de actiedag op 9 november doorzocht en diverse zaken zijn voor verder onderzoek in beslag genomen. Uit dat onderzoek blijkt dat het tweetal vermoedelijk als zogenoemde ‘facilitators’ goederen leverden aan de criminele organisatie. Het bedrijf zou de hardware voor de drugslabs hebben verzorgd, bijvoorbeeld de glazen bollen en metalen ketels. Het tweetal is maandagmorgen aangehouden en zit vast voor verder onderzoek, meldt de politie.