Clicky

 
Transport Online - Moskou lanceert zijn 900ste elektrische bus op sfeervolle manier

Moskou lanceert zijn 900ste elektrische bus op sfeervolle manier

Moskou lanceert zijn 900ste elektrische bus op sfeervolle manier
21-12-2021 13:31 | Buitenland | auteur Redactie

MOSKOU - De 900ste elektrische bus gaat de straten van Moskou in. De met neonlichten versierde jubileum-e-bus gaat rijden in het zuiden van de stad. Het voertuig werd geassembleerd in de innovatieve SVARZ eco-fabriek van KAMAZ, die in april werd geopend.

Vandaag zijn de elektrische bussen gelanceerd op 66 buslijnen met een totale lengte van bijna 800 kilometer. Dit jaar vervoerden elektrische bussen meer dan 77 miljoen passagiers en in de drie jaar dat de bussen nu actief zijn werden meer dan 150 miljoen mensen vervoerd. Bovendien ontwikkelt Moskou nu actief laadinfrastructuur. Tegenwoordig zijn er meer dan 150 laadstructuren in de stad. Tegen eind 2023 zal dit aantal oplopen tot 500 stations.

“Voor de vierde winter rijden elektrische nieuwjaarsbussen in de straten van Moskou. Dit jaar deed de burgemeester van Moskou een speciaal geschenk - samen met de versierde metro, trams en bussen, zal ook de 900ste elektrische bus met kerstverlichting gaan rijden. In totaal hebben onze elektrische bussen over de gehele looptijd 150 miljoen mensen vervoerd, meer dan 77 miljoen in 2021. Ook komend jaar willen we de hoeveelheid eco-vervoer in de stad vergroten. Dit zal op zijn beurt helpen om de hoeveelheid schadelijke uitstoot te verminderen en de milieusituatie in Moskou aanzienlijk te verbeteren”, zei Maksim Liksutov, de loco-burgemeester van Moskou.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,206
Diesel2,079

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden