Clicky

 
Transport Online - Deense politie waarschuwt voor vallend ijs van vrachtwagens

Deense politie waarschuwt voor vallend ijs van vrachtwagens

Deense politie waarschuwt voor vallend ijs van vrachtwagens

KOPENHAGEN - Met het huidige winterse weer waarschuwt de Deense politie zowel automobilsiten als vrachtwagenchauffeurs voor vallende ijsplaten vanaf vrachtwagens.

De Deense politie adviseert automobilisten om gepaste afstand te houden tot vrachtwagens. "Vallende ijsplaten die met hoge snelheid van vrachtwagens vallen kunnen levensbedreigend zijn", aldus een woordvoerder van de politie.

Vorst betekent niet alleen kans op gladde wegen. Door het koude weer kan het water op vrachtwagens en andere grotere voertuigen namelijk bevriezen tot grote stukken ijs die tijdens het rijden kunnen losraken. Daarom moedigt de Deense politie vrachtwagenchauffeurs aan om hun voertuigen te controleren op ijs en waarschuwt ze automobilisten om goed in de gaten te houden wanneer ze achter een vrachtwagen aan rijden bij ijzig weer.

Gevaarlijke situaties ontstaan ​​in het verkeer als het ijs naar beneden valt. Het wordt pas echt erg als het ijs andere voertuigen of weggebruikers raakt. "Een zware plaat ijs kan door de voorruit van een auto gaan met ernstig persoonlijk letsel tot gevolg", zegt plaatsvervangend politie-inspecteur Knud Reinholdt, hoofd van de afdeling verkeer bij de Deense politie.

Het is de verantwoordelijkheid van de vrachtwagenchauffeur om het ijs van het dak te laten verwijderen. Gebeurt dit niet, dan kan de chauffeur in principe een boete krijgen. Bij een ongeval riskeert de chauffeur een voorwaardelijke intrekking van zijn rijbewijs en, in het ergste geval, een tenlastelegging van dood door schuld.

"Hoewel het de verantwoordelijkheid van de chauffeur is om ijsvlokken van de vrachtwagen te verwijderen voordat ze gaan rijden, raden wij u als automobilist aan extra afstand te houden wanneer u achter een vrachtwagen rijdt", zegt plaatsvervangend politie-inspecteur Knud Reinholdt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions