Clicky


Drie verdachten opgepakt rondom dodelijke schietpartij Heerlen

Drie verdachten opgepakt rondom dodelijke schietpartij Heerlen
20-12-2021 19:52 | Misdaad | auteur ANP

HEERLEN - De politie heeft maandag in totaal drie verdachten opgepakt in verband met een dodelijke schietpartij op 13 november in Heerlen. In de ochtend werd de voortvluchtige 30-jarige hoofdverdachte van de schietpartij in een woning in het Duitse Wassenberg aangehouden. Later op de dag werden twee 24-jarige mannen uit Sittard en Heerlen opgepakt, meldt de politie maandagavond.

De laatste twee worden ervan verdacht de hoofdverdachte geholpen te hebben uit handen van de politie te blijven. Door de schietpartij raakte de bewoner van een woning aan de Elandstraat in Heerlen zwaargewond. Hij overleed enkele uren later in het ziekenhuis. De voortvluchtige werd op verzoek van de Nederlandse autoriteiten aangehouden in Duitsland. De andere twee verdachten werden in Heerlen aangehouden.

Het Openbaar Ministerie loofde eerder een beloning uit van 10.000 euro voor de tip die tot de aanhouding van de man leidt. Politie en Openbaar Ministerie publiceerden ook een foto van de verdachte en gaven daarbij zijn identiteit vrij. De verdachte gebruikt in het dagelijks leven de roepnaam Tom, maar heet formeel Zouo A., aldus het OM in het opsporingsbericht. De beloning leverde wel enkele tips op, maar de gouden tip zat daar volgens de politie niet tussen. Rechercheonderzoek zou naar de woning in Duitsland hebben geleid.

De hoofdverdachte stond als gevaarlijk te boek. Hij werd volgens Dagblad de Limburger eerder al voor een soortgelijk misdrijf veroordeeld. Als 16-jarige zou hij in 2007 in Amersfoort een winkelier hebben doodgestoken bij een overval op diens avondwinkel. De kinderrechter veroordeelde hem daarvoor tot drie jaar jeugddetentie met tbs.