Clicky


 


Verdachte aangehouden voor het versturen van 15,5 kg MDMA

Verdachte aangehouden voor het versturen van 15,5 kg MDMA
20-12-2021 19:49 | Misdaad | auteur Redactie

AMSTERDAM - De politie heeft maandag een 28-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van het verzenden van drie postpakketten met in totaal 15,5 kilogram MDMA. De verdachte heeft de drugs verzonden naar Tsjechië, Duitsland en Frankrijk. De verdachte zal donderdag voorgeleid worden aan de rechter-commissaris, meldt de politie.

Medewerkers van het Post Interventie Team van de Landelijke Eenheid kwamen de verdachte op het spoor tijdens een onderzoek onder gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. Zij identificeerden de verdachte bij het inleveren van een postpakket met drugs. Na de aanhouding doorzochten de rechercheurs de woning van de verdachte. Hier vonden zij onder andere verdovende middelen en digitale gegevensdragers. Naast de verstuurde pakketten met drugs nam de politie ook deze spullen in beslag.

Op het ‘buiten het grondgebied van Nederland’ brengen van verdovende middelen staat een maximale gevangenisstraf van twaalf jaar. Naast deze hoge maximale straf verliest een veroordeelde ook de mogelijkheid op een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Bij veel beroepen is een dergelijke verklaring noodzakelijk.

Het PIT is een gespecialiseerd team van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid dat zich richt op het tegen gaan van misbruik van legale post- en koeriersdiensten door personen die brieven en/of pakketten met verdovende middelen de wereld over sturen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions